Morfar är min största idol

Den allra snällaste kommentar eller beröm jag fått av någon någonsin kommer från min kusin Anna. Hon sa det för ungefär 2 ½ år sedan inne på teknikmagasinet där hon just då jobbade. Det var inte långt innan vi åt påskmiddag med morfar. Om det var på samma dag eller en vecka innan kommer jag inte riktigt ihåg, men jag gissar på det första. Hon tyckte att jag var den person som mest liknar är morfar (hennes farfar) till sättet. Hon förklarade det med att jag precis som morfar pratade med alla runt omkring och är trevlig.
Det är det bästa någon nånsin har sagt till mig. Det sitter fortfarande inpräntat i detalj i mig. Så jag säger: Tack Anna! Du kanske inte minns det, men då minns jag för oss båda.
Morfar var den människa som jag helst av allt skulle vilja efterlikna. Han var godheten själv, en större djurvän tror jag inte finns att hitta i denna värld. Min morfar var och är min största idol.*en tår tittar fram, tätt följt av flera*
Snälla ord

Idag fick jag beröm på jobbet och det inte bara en gång utan 2 gånger av olika personer.  Det händer inte så ofta så jag försöker suger i mig allt.
När jag kom till jobbet träffade jag en av mina allra trevligaste kollegor Bettan. Hon vidarebefodrade från en förare hans beröm om mig. Tydligen är jag trevlig och gör bra utrop *glad*. Känns kanske lite skumt att de har pratat om mig, men det är trevligt när de säger bra saker. Skulle vara intressant att få höra vad man har för rykte såhär på jobbet.
Ett par timmar senare får jag beröm av min arbetsledare för att jag är duktig på att skriva rapporter på när det händer saker. Inte ofta arbetsledarna ger uppmuntrande ord så det satt fint det med.
Så idag har det varit en bra dag. Beröm kan man leva länge på.

Har suttit som reserv idag i 8 timmar. Det har varit lite småtris. Fick en yttepytteåkning till Sollentuna och på detta tåg hade jag en förare som är lite av en favorit. Han är väldigt snäll, trevlig och pratglad. Sånt gillar jag. Han gör också bra utrop och har rätt inställning till jobbet. Han har för övrigt sagt att jag är "firmans trevligaste". Nog kanske det låter som att jag försöker skryta nu, men tar du det så så får du väl göra det. Jag vill dela med mig och skriva ner  vad som hänt så jag inte glömmer bort det. Varför inte koncentrera sig på de bra kommentarerna istället för de elaka?

Mitt tips för dagen är att försöka ge fler bra kommentarer och beröm till dina arbetskamrater eller familjemedlemmar. Vi hör alldeles för lite om hur bra vi är. För tycker du inte att vi är väldigt bra?

Hej mitt vinterland!

Idag hade jag velat att det var jul. Fick en underbar julkänsla när jag gick från bussen och hem efter jobbet. Det är perfekt med snö och lagom kallt. Vore urmysigt att få se alla julljusstakar och lysen i fönster och på balkonger. Nu är det ju så att det är långt tills nästa jul och jag får nöja mig med all denna underbara mjuka och vita snö som fallit idag.


Såhär såg min väg hem ut idag:

 
Och så lite Elma-bilder:    


God natt på er alla där ute!