Köttfärssoppa
6 portioner (för mig)
ca 20-30 min
400 g köttfärs
3 dl grädde
100 g smör
½ lök
kalvfond
salt
peppar
500 g finkrossade tomater med vitlökssmak
Finhacka löken och stek den mjuk. Lägg i köttfärsen och finfördela den. Salta och peppra.
Häll i grädden i en kastrull och låt den koka upp. Lägg i kvarvarande smör och låt det smälta i grädden. Smaksätt med fond och tomatkrossen. Häll i köttfärsen i soppan.
Kan serveras med en klicka turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt i. Eller varför inte göra ostpuddingar och ät till (recept kommer på det med). Soppan är godast dagen efter och med riven ost i.
skriven
De där små ostpuddingarna vill jag har recept på omedelbums!=) Ost ÄR så gott!!
Mvh Åsa