Jag ska adoptera

Jag ska adoptera mig en extra farfar eller morfar. Jag är helt kär i Willy i let's dance. Han har ju sån charm och buset i ögat. Han är bara för söt!!
De som börjar bli mina favoriter nu var de som jag har gillat minst från början, Gudrun, Willy och Rabih. Gudrun är jag väldigt imponerad av. Hon kan ju dansa och har snygga ben.

Jag har suttit på youtube ikväll... ja igen ja! Jag kikar på filmer som vissar hästar och faktiskt möss som klickertränats. Jag har ju börjat lite, lite med Cytra, men det går segt eftersom jag inte vet hur jag ska göra. Nu fick jag massa inspiration på vad jag kan träna in och tänker jag efter lite så kan jag lista ut hur jag ska göra det med. Någon som har tips och erfarenheter att dela med sig av inom området?

Igår var jag på HLR-/Brandutbildning på jobbet. Jävlar vilken fantastisk kurs! Kursledaren var oustanding och momenten vi fick göra var lärorika och intressanta. Halva dagen var vi inne och pratade om sjukvård och tränade på hjärt- lungräddning.
Visste ni förresten vad ABC står för?
Andning, blödning, chock skulle de flesta svara och visst det är helt rätt, men ändo inte helt. Det är bara i Sverige som man har översatt ABC och det blev inte helt lyckat. ABC står för Airway Breathing Circulation. Airway = Andning? Breathing = blödning? Circulation = blödning? Knappast!
Vi tränade att göra kompressioner och inandningar på Lilla-Anne. Det har man ju gjort några gånger, men ack så bra det är att drilla. Jag tror att knäståendet och övningen gjorde att jag fick träningsvärk i rumpan och axlarna. Haha!
På eftermiddagen fick vi först träna på Heimlichmanöver och ett grepp som man kan bära medvetslösa människor på utan att de "rinner iväg". Efter det gick vi ut och lekte med eld *ler stort*. Jag tycker eld är lite läskigt, men det kändes riktigt bra att släcka 2 bränder i kar, leka att vi släckte eld i på en tågtoalett/säkringsskåp och kväva eld med filt på en docka.
Sen fick vi gå igenom en helt rökfylld vagn. Det var det mest lärorika och roligaste. Det gick inte att se handen framför sig och tåget vi använde var en gammal SJ-vagn så jag hade ingen aning om hur det såg ut där inne. Det var lite knepigare än i våra vagnar för det var lite sicksack mellan gångarna. Tydligen finns det många kollegor som virrat bort sig inne i vagnen och inte vetat åt vilket håll de gått. Det kan jag absolut förstå för det var en stund där som jag tappade kontakten med väggen med handen och inte hittade något att hålla i och följa efter. Det blev dock inget vilsegående för mig.
Ett stort tack säger jag till den på Ståg (stockholmståg) som köpte in kursen på SJ service academy. Mer sånt!

Kommentera här: