Oskulden är tagen...

... ja för att skriva mitt första inlägg från min bärbara på tåget då.. Vad trodde du?

Än har ju inte alltför mycket hunnit hända idag eftersom klockan bara är 8.26, men det finns säkert en och annan tanke jag kan dela med mig av.

I onsdags började jag på min viktgrupp på Previa som jag säkert skrivit innan. Minnet är bra, men kort så jag skriver det igen för att vara säker på att jag inte missar det. Hemläxan har gått rätt bra, men har varit lite knepig. Matregistreringen var det som var jobbigast då jag har glömt att skriva in den ibland och fått börja om från början en annan dag eftersom jag inte kommit ihåg allt jag ätit dagen jag från början tänkt registrera. Nu har jag mina 4 ggr ordnade. Läxa 2 var att skriva lite om motivation runt där här med viktnedgången. Jag skulle svara på 4 frågor om vad som kan hjälpa mig att ändra mina vanor, vad kan få mig att ge upp och så vidare. Det som kan hjälpa mig skrev jag bl.a. var att få stöttning och pushning av folk i min närhet så därför har jag bestämt mig för att starta upp en till blogg där jag bara ska skriva om hur det går för mig. Har inte riktigt bestämt mig vart jag vill lägga bloggen och vad den ska heta än. Har ni några förslag på namn? Jag har sämst fantasi så jag skulle behöva lite hjälp med det.
IMorrn är det dags för ännu ett möte på previa och det känns kul. Vill verkligen bli av med mina ovanor, men jag tänker ta det väldigt lugnt och göra det här grundligt nu så att jag kan hålla det resten av livet. Jag vill inte slarva mig igenom något som kanske håller ett halvår och sedan fallerar. Nej nu jävlar ska det göras ordentligt och då får det ta tid så att allt befästs ordentligt  med. Huvudmålet är egentligen itne att gå ner i vikt även om det är ett delmål, men jag fokuserar på att ändra hela min livsstil och inställning. Att sedan vikten kommer att gå nedåt är nog oundvikligt och jättekul.
Ska försöka lägga in mina svar på frågorna till hemläxan denna vecka så ni får läsa mina tankar.

Ha en underbar dag och glöm inte att ge förslag på bloggnamn!

Den senaste tiden i bilder

Se vad jag hittade när jag öppnade min moppe och skulle åka iväg. Humlan har suttit där minst 4-5 timmar.
Se vad jag hittade flämtandes i min hjälm som varit instängd i min moppe i minst 4 timmar.

 
Mina bok från viktgruppen 

Nu har jag börjat på min viktgrupp på Previa. Här är min bok "Obesitas" och min första hemuppgift.


Morgonen började inte så bra på pendeln. Det här var väl vid 5.30 kanske. Signalfel och brofel ställde in en del tåg. Det här var dock bara början. Det blev lite värre senare.

Svart? 
Gissa vilken färg min häst har =)När stallet stängt dansar Micke på sargen. Nej han hade gjort en provisorisk dörr till en tävling och för säkerhetens skull behövde den tas bort innan morgondagen. Mycket svordomar ekade mellan väggarna den kvällen.

Lycka!
Lycka är att få åka x1 på jobbet.

*frustrerad*

Då har man varit hos läkaren igen då. Jag gick till Previa med en väldig optimism och tänkte att nu äntligen kommer jag få hjälp. Ganska snabbt ändrades min positiva inställning åt det mer negativa hållet.
Läkaren jag träffade hade bestämt sig för att det inte var något fel på mig redan innan han träffade mig tror jag. Det märktes tydligt på honom att han egentligen inte alls var intresserad och engagerad. Han ställde lite ytliga frågor, tog blodtryck (115/65) och lyssnade på hjärta och lungor. Han tryckte även lite på några punkter.
Jag nämnde att min sjukgymnast/massör pratat lite om fibromyalgi och om att jag är väldigt öm på "fibromyalgipunkter". Det märktes direkt att han inte riktigt gillade att jag nämnde det. Han trodde säkert jag ville komma på en "låtsassjukdom" (som många läkare tror att det är) bara för att få slippa jobba. Alla 3 på Previa som jag varit hos verkar tro att jag inte trivs på jobbet och bara är hemma för att det är kul. Kan de inte vara lite mer engagerade? Jag inbillar mig inte det onda, men man börjar ju tvivla på sig själv när man hela tiden blir ifrågasatt och inte tagen på allvar.
Man ska inte gå därifrån och ha tårar i ögonen, det ska man verkligen inte!
Usch!
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. VIktgruppen har börjat så den går jag på nu varje onsdag 7 veckor i sträck, sedan blir det ett uppehåll över sommaren och så tas det upp i september igen. Så tillsammans med den och lite övningar där jag svänger med armarna så tror de att jag ska få bort det onda. Jag ska göra som de säger så får vi se om det hjälper. Gör det inte det får jag väl träffa en läkare igen antar jag. Livet är långt så¨jag kan väl ta det här knappa halvåret och försöka med denna taktik.

Nej men gud nu måste jag sova. Var uppe 3 idag och ska upp samma tid imorrn så jag behöver verkligen sova. God natt på er alla där ute.