Jag ska adoptera

Jag ska adoptera mig en extra farfar eller morfar. Jag är helt kär i Willy i let's dance. Han har ju sån charm och buset i ögat. Han är bara för söt!!
De som börjar bli mina favoriter nu var de som jag har gillat minst från början, Gudrun, Willy och Rabih. Gudrun är jag väldigt imponerad av. Hon kan ju dansa och har snygga ben.

Jag har suttit på youtube ikväll... ja igen ja! Jag kikar på filmer som vissar hästar och faktiskt möss som klickertränats. Jag har ju börjat lite, lite med Cytra, men det går segt eftersom jag inte vet hur jag ska göra. Nu fick jag massa inspiration på vad jag kan träna in och tänker jag efter lite så kan jag lista ut hur jag ska göra det med. Någon som har tips och erfarenheter att dela med sig av inom området?

Igår var jag på HLR-/Brandutbildning på jobbet. Jävlar vilken fantastisk kurs! Kursledaren var oustanding och momenten vi fick göra var lärorika och intressanta. Halva dagen var vi inne och pratade om sjukvård och tränade på hjärt- lungräddning.
Visste ni förresten vad ABC står för?
Andning, blödning, chock skulle de flesta svara och visst det är helt rätt, men ändo inte helt. Det är bara i Sverige som man har översatt ABC och det blev inte helt lyckat. ABC står för Airway Breathing Circulation. Airway = Andning? Breathing = blödning? Circulation = blödning? Knappast!
Vi tränade att göra kompressioner och inandningar på Lilla-Anne. Det har man ju gjort några gånger, men ack så bra det är att drilla. Jag tror att knäståendet och övningen gjorde att jag fick träningsvärk i rumpan och axlarna. Haha!
På eftermiddagen fick vi först träna på Heimlichmanöver och ett grepp som man kan bära medvetslösa människor på utan att de "rinner iväg". Efter det gick vi ut och lekte med eld *ler stort*. Jag tycker eld är lite läskigt, men det kändes riktigt bra att släcka 2 bränder i kar, leka att vi släckte eld i på en tågtoalett/säkringsskåp och kväva eld med filt på en docka.
Sen fick vi gå igenom en helt rökfylld vagn. Det var det mest lärorika och roligaste. Det gick inte att se handen framför sig och tåget vi använde var en gammal SJ-vagn så jag hade ingen aning om hur det såg ut där inne. Det var lite knepigare än i våra vagnar för det var lite sicksack mellan gångarna. Tydligen finns det många kollegor som virrat bort sig inne i vagnen och inte vetat åt vilket håll de gått. Det kan jag absolut förstå för det var en stund där som jag tappade kontakten med väggen med handen och inte hittade något att hålla i och följa efter. Det blev dock inget vilsegående för mig.
Ett stort tack säger jag till den på Ståg (stockholmståg) som köpte in kursen på SJ service academy. Mer sånt!

Galapremiär

.. eller något åt det hållet. Filmen på mig och Cytra är klar och upplagd på youtube. Vill ni kika på den?Jag är riktigt nöjd över hur jag fick ihop det, men tar gärna emot synpunkter på hur jag kan göra det bättre.

Idag har jag haft en väldigt strulig dag på jobbet. Hela dagen började med kaos och avslutades med ännu ett kaos. Första kaoset var pga ett omfattande signalfel i Karlberg som gjorde att vi blev stående i Norrviken i nästan 30 minuter. Då har jag inte ens börjat jobba så det kändes lite trist. Som tur var var mitt eget tåg ochkså sent så jag hann med att ta det =) Med det tåget var jag inte i tid på en enda station trots att vi gjorde försök att komma ikapp. När vi faktiskt började närma oss att gå runt avgångstid så klantade sig "fjärren" och släppte ett tåg före oss för att de tyckte att det tog för lång tid för min förare att gå på toa och byta ände i Bålsta. Det gjorde oss mer 10 minuter sena igen *suck* Min timmeslånga rast krympte helt plötsligt ner till bara 35 minuter.
Efter rasten gick det väl hyfsat bra och vi var i tid nästan hela tiden. Tyvärr blev det en påkörning i Karlberg så kaos nummer 2 var ett faktum. Eftersom mitt insatståg inte gick så ställde jag mig nere på spår 13/14 på centralen och pratade med folk. Sånt tycker jag om! Efter att ha stått där i 1 timme så tog jag mig hem med första Märsta-tåget som fick gå igenom Karlberg och nu sitter jag här.

När jag ringde min turfördelare idag och bad om turer på mina disponibla dagar fredag-söndag blev jag pålurad att istället för att vara ledig imorrn, torsdag, så ska jag gå HLR/brand-utbildning. Självklart hade jag kunnat säga nej, men det kändes som att det var bäst att ta utbildningen så fort som möjligt så de inte glömmer bort mig igen som de gjorde med ergonomikursen.
Så istället för att vara ledig imorrn blir det utbildning 8.30-16.30 i Hagalund och ledig på lördag.

Igår träffade jag på en taxichaufför när jag åkte hem från stationen (pga sent tåg) som jag småpratade lite med. Han berättade att han bor i Väsby och har bott på Ardennergatan (där jag bor). Efter en stund sa han att han bodde på nummer 85, precis som mig. Vilket sammanträffande. det var inte samma lägenhet utan den rakt över mig.

Jag har gjort en film

Jag älskar programmet pinnacle studio!! Det var lite knepigt först innan jag hittade det jag ville i det, men nu är det helt fantastiskt. Har suttit i ett par dagar och klippt ihop en kort film från när jag red för Lena Lilja 2-3 januari. Den här filmen blir helt klart bättre än den första jag gjorde. Hittar jag bara en låt att lägga på så kanske jag hinner lägga ut den på youtube innan jag ska gå till jobbet. Det kan bli lite ont om tid för det, men kanske, kanske.

Modemet är föresten hittat. Jag fick en konstig känsla av att det skulle ligga där jag ställer mina pennor och där låg det också.