Ge mig mer jul!

Idag började jag lyssna på jullåtar. Det är nästan lite sent för att vara mig, men jag kan inte riktigt förstå att det är första advent på söndag. Det känns inte som att hösten har släppt taget än, men vinter lär komma ikapp så småningom.
Var på Rusta idag med min far och kikade runt lite. Handlade bland annat en liten lilaglittrig gran att ha i mitt lila sovrum och istappar att hänga i min blivande gran. Har bestämt mig för att köpa en plastgran. Det känns inte bra att ha en riktigt gran när jag bor i lägenhet. Det skulle behövas dammsugas 2 ggr om dagen för alla barr. Nej det räcker med att katterna drar runt kattsand som ska städas. Såg en skitcool knallrosa gran *ler stort och glittrar med ögonen*. Fast även om den är väldigt snygg så vill jag inte ha en sån. Det ska vara en grön gran med mycket färgglada grejor i den istället!

Nej nu är det dags att ta tag i all tvätt som ligger i soffan för så fort det är rent och städat i lägenheten så kommer julsakerna fram och det ser jag ju faktiskt väldigt mycket fram emot. Ha det bra så länge!

Tomten jag glömde..

.. eller rättare sagt jag har kommit på fler saker som vill stå med på min önskelista för julen 2009

* Videokamera med hårddisk, gärna HD-kvalitet
* Figurlampor från IKEA i blått, grönt och rött. SPÖKA. 
* Pilatesboll
* Matta, typ yogamatta, men tjockare. Får så ont i höfterna och knäna när jag använder yogamattan till pilatesen
* Roliga reflexer
* Verklighetstrogna modelltåg av typ x1, x10 och x60 att ställa i bokhyllan
* Gröna växter som är lättskötta, gärna stora
* Batterigrepp till min EOS 450 D
* Sladdutlösare till ovannämnda kamera

 

SPÖKA-lampor

 
Roliga reflexer


Gröna växter

Och sedan måste jag göra ett tillägg till när jag skrev förra gången. Stativet jag vill ha ska helst vara i aluminium så det är lätt att bära med sig.

Åh vad det är roligt med jul. Ska passa på att städa och greja inför första advent på söndag så jag får det julfint. Är väldigt sugen på att plocka ner mina jullådor, men gör jag det kommer det inte bli någon städning så det får vänta tills efter dammsugning och undanplockning.

Gårdagen var intressant

Ankan kom och tömkörde Cytra och jäklar vad kusen fick jobba. Hon protesterade hej vilt till en början, men rättade sedan in sig efter vad Ankan ville och blev kanonfin! Det mesta finns filmat av Micke så jag längtar nu tills han hunnit lägga in det på skiva så jag kan se det igen.

Senare när jag satt i stallet och pratade med Agneta och Monica small det till i privatstallet och lamporna slocknade. När vi gick inte för att kolla vad det var så såg vi en liten låga i ett lysrör. Yikes, inte bra! Hästen som stod där inne kastade Minka ut i hagen och jag hämtade brandsläckaren och stod beredd om det skulle hända något mer än den lilla, lilla låga som var där. Vi hade tur för elden slocknade av sig själv, men jävlar vad det stank smällt plast sedan. Ridskolechefen var i stallet så hon tog tag i det hela och ringde kommunens jour som kom ut och kollade på eländet. Är det inte väldigt konstigt att de skicka ut en väktare på ett eljobb? När de försökte sätta på lamporna igen efter att ha bytt propp så small det igen...
Elin var inte på bra humör för att behöva ta in privathästarna i mörkret, men jag hjälpte henne så det gick väldans smidigt. När Micke kom och hämtade mig så kikade han lite på lampan och kom fram till att väktare inte ska pilla med el. Han stängde av nånting i armaturen och böt säkring och vips så hade vi lyse igen lagom tills alla skulle gå hem och stallet skulle stängas och släckas =)

Tack alla snälla som gett kommentarer på mina bilder jag lagt upp på facebook under "Mina bästa bilder". Det värmer i hjärtat att få höra att de är bra. Det är ju så svårt att avgöra det själv eftersom motivet ofta har en stor plats i hjärtat oavsett bildkvalitet.