Snart så

Våren verkar ha tagit sitt grepp om Stockholm. Det är fantastiskt. Varje år tjatar jag om på bloggen att lyfta blicken och se vad som händer i naturen och att njuta av varje stund. 
Det här året vill jag välkomna något annat som också dyker upp när solen börjar värma nämligen fräknarna. Jag längtar tills mina dyker upp, fräknar tycker jag är otroligt fint. Det ger en naturlig skönhet som liksom sätter pricken över i:et.
Tycker du om fräknar? Har du några själv?

Snart blir jag prickig...

Vaccinera mot TBE

Idag skulle jag haft en uppföljning på jobbet, det är en medåkning som alla måste ha vartannat år med instruktör, men kollegan blev sjuk så jag tar istället en planeringsdag och fixar med allt som jag annars glömmer eller inte hinner med. Det är både skönt och trist att sitta i ett litet rum alldeles ensam och knappa på datorn. Halva dagen är det skönt, men sen brukar det bli rejält trist. Jag är liksom inte van att sitta ner så lång tid och jag känner av min svanskota efter 3-4 timmar.
Hur som så tog jag nyss en paus och tänkte gå ned för att köpa mig en cola zero. Vips så hamnade jag inne på Svea vaccin som ligger på vägen till Stockholms turbutik som jag skulle till. Det tog mig 7 minuter från att jag gick från jobbet och var tillbaka igen och då hade jag hunnit med både en vaccination mot TBE och köpa det jag skulle. Jag älskar verkligen när saker går smidigt!
 
Det här är anledningen till att jag vaccinerar mot TBE, mitt paradis på jorden Nåttarö.
 
Meningen med det här inlägget är att jag vill slå ett slag för Svea vaccin uooe på översta våningen på Centralen (mot Klarabergsviadukten). Varför inte passa på när du ändå är på Centralen att ta den där sprutan? Slå 2 flugor i en smäll!
Dessutom var doktorn som gjorde det superdupertrevlig. Han hade verkligen det där lilla extra som gjorde att jag gick gladare och nöjdare därifrån än innan trots att jag fick betala 350 riksdaler för att bli stucken med en nål. Serviceminded som få. Sån service gör att jag gärna rekommenderar folk att gå dit. Bra bemötande tycker jag ska uppmuntras så att de som lägger manken till får något för "besväret" och fortsätter vara sådär trevliga och serviceinriktade.
Jag gör också tvärtom ifall någon är otrevlig väljer jag hellre ett annat ställe nästa gång och oftast blir det ju att man pratar med folk om det negativa man varit med om. Det sägs att all PR är bra PR, men vad gäller butiker, matställen och sånt vi har runt Centralen så tror jag inte att det är så. Vi som jobbar här tror jag hellre går till ett ställe med bra service och där vi får ett leende än går till de ställen som är buttra och knappt säger ett ord.

Skratta högt!

Igår satt jag upp på Olke barbacka. Planen var att rida ett ganska så kravlöst joggpass med bara lite trav och mest jobba i skritt, men det kändes så himla bra så det blev en hel del trav och så jobbade vi även i galopp (!). Innan så har jag bara galopperat typ 3-4 språng på henne barbacka, men nu tog jag tag i min rädsla och jobbade henne i galopp både på volt och fyrkantsspår. Och det gick så bra! Jag satt och skrattade högt för mig själv. Tänk att man som vuxen kan få känna sig sådär barnsligt glad av att våga göra något man tyckt varit läskigt.
 
Mer barbackaritter åt folket!