En ledig dag

En ledig i mitt liv kan se ut som följande:

* stallbesök med tillhörande ridning och galopp i snön och en massa släpande på vatten och hö

* fika hos en vän med tillhörande godis, kakor, äppelpaj och fia med knuff-spelande

* stallbesök på Väsby RK för att kika på när Micke red lektion. Nina och Therese hängde med och det var mycket trevligt.

En dejtingsida

Nu vet jag inte om sidan kallas för dejtingsida eller om det mer är en sida för att träffa människor och kanske inte bara dejter. Eller i och för sig så är det väl mer eller mindre alltid en dejt när man träffar någon?

Det jag ville säga är att jag gjort en profil på en gratissida och har suttit några gånger och haft väldigt roligt åt folket där. Nu börjar det bli lite mer seriösa svar och trevligt folk som hör av sig. Det är lite trevligt att sitta och chatta där just nu.

Min häst är bäst!

Dagens jobb blev inte riktigt som planerat. Pendeln hade en dålig dag med en påkörning, ett stort signalfel och vagnbrist så jag fick hoppa runt lite på tåg och sedan ställde de in mitt sista tåg som skulle tagit mig till Väsby för att sluta. Jag var lagom glad över det, men efter att ha suttit jour en stund frågade jag om jag inte fick ta och gå hem liiite tidigare åtminstone eftersom jag nu missar min passresa från Upv. Opc (operativcenter) sa ja! Jippie! Fast sen var tåget hem lite sent, men vad gör det när jag ändå tjänade 40 minuter.

Jag körde sedan direkt ut till stallet. Jag vill utifrån egna erfarenheter efter 2 dagars ombyte i stallet att inte göra just det. Att byta om i en icke uppvärmd sadelkammare när det är 8 minusgrader är inte speciellt skönt. Jag lovar att det går rätt fort att byta.

Hästen red jag ute på gräsbanan faktiskt. Det var flera månader sedan jag var där. Det var bra underlag där så vi både travade och galopperade. Olke var superfin. Hon var helt fantastiskt jätteduktig, mjuk och lyhörd. Jag hade på mitt nya hackamore och hon fungerar verkligen superbra på det. Hon blir väldigt mjuk och söker sig automatiskt nedåt och framåt.
Jag tränade mycket skänkelvikningar och la ned krutet på att hon skulle lyssna på skänkeln och vara kvar i formen. Det gick super! Fortsatte sedan med lite trav på volt, raka spår och över stockarna som ligger på banan. Efter det tog jag lite galopp där jag tänkte att hon bara skulle vara avslappnad och gärna sänka huvudet. Det tyckte hon var väldigt skönt för hon sänkte sig rejält och sprang och frustade.
Lite busig var hon märkte jag för jag duttade med spöet ett par gånger och då studsade rumpan till. Söta hästen.


Olke i sitt hackamoreNärbild på hackamoretOlkes demolerade hink som jag använt som krubba. Den bor numera i sophögen.
Olke och Joy står och äter hö i sin hage