En nagelhistoria

Som många av er vet så hade jag lite otur dagen innan bröllopet. Vi var på besök i Falukoppargruva på museet när jag skulle lyfta å en sten och min kamera höll på att falla i golvet. Jag försker rädda den och fastnar med min lillfingernagel i bordskanten och drar av HELA nageln (ja förutom 3 mm vid nagelbandet). Alltså inte bara nagelförlängningen som jag gjort några dagar innan utan hela nageln. Jag tittade på nageln och bara "aj, det där var inte bra". Det gjorde inte ont de första 3 minutrarna, men jisses vad det värkte sen. Jag fick några plåster av personalen och fortsatte sedan med besöket nere i gruvan. 
Mina tankar när det hände var att det var dags för bakslag eftersom vår planering varit utan större vägbulor innan. I mina tankar hade jag redan planer för om vi skulle bli magsjuka eller bryta ett ben så det här var ju egentligen inget att deppa ihop över. 
Det är fantastiskt vad man märker av hur mycket man egentligen använder lillfingret när man gjort illa det. Jag tyckte det var iväg mest hela tiden och jag råkade fastna överallt och dra till det så det började värka när det äntligen slutat en stund. Nu såhär nästan 2 vekor efter så gör det inte alls ont. Nageln sitter fortfarande fast i bara 3 mm och nu känner jag att den gärna får lossna. Jag gjorde ett försök idag att dra bort den, men den sitter för hårt fortfarande.
Intressant ändå hur kroppen tar hand om skadade lemmar och hur fort den reprerar. Nu är det väl bara att vänta på en ny nagel. Hur lång tid tar det för en nagel att växa ut? Kommer den se likadan ut eller kommer den typ bli lite missbildad nu?

Kommentera här: